Castell Reynoard – Bandol Rosé 2016

Castell Reynoard – Bandol Rosé 2016

135 DKK

Kompleks og indsmigrende rosé der sætter en standard for Bandol og et eksempel på de oplevelser rosé gemmer på.

Castell Reynoard – Bandol Rosé 2016 from Anduma Vini on Vimeo.

000

Næsen er ekspressiv og indbydende – salt og rabarber springer op efterfulgt af et lidt grønt krydderiet præger med et hint af timian Den lette frugt som rabarber og umoden hindbær er en smuk afstemning med miniralske noter af kalk, salt og flintesten. Med lidt luft fanger man en grape lignede syre og et græsset præg – Det er sjældent jeg bare kan blive ved med at dufte til en rosé, men det kan jeg her. Det er yderst komplekst og udvikler sig flot i glasset.
Særdeles behagelig og blød frugt der ligger sig over tungen og rundt i munden, syren er  let og ikke stringent, men stadigvæk holder det vinen stram med sin grapeagtige bitterhed. Det har struktur og er rankt så det gør noget!
Noterne fra næsen går igen, med det her flintet/kalket/saltet præg og så en let og meget elegant frugt af rabarber, ribs – herefter finsk lakrids (mærkeligt, men godt), græs og et lille strejf af koriander.
Det er komplekst, kraftigt og intens som Bandol rosé skal være, men samtidige er det elegant, indsmigrende og umuligt at holde sig fra.

Fantastisk rosé som du kan matche med mad og giver dig nogle muligheder som hvid fx ikke gør – du kan også bare drikker det i store slurke i eftermiddagssolen og så få en lidt større oplevelse end sædvanlig

Rosé gør sig rigtig godt til salater og grøntsager, noget bedre end hvidvin ofte gør. Så drik det gerne sammen med en sommersalat, eller grillet grøntsager og noget hvid fisk eller skaldyr.

Yderligere information

Område

Bandol

Drue

70% Mourvédre, 20% Cinsualt, 10% Grenache

Vinificering

Lagrer kun på stål, der bruges naturligt gær, fortages en let filtrering, ingen klaring og en lav tilsætning af sulfit.