Domaine Chevassu Fassenet Poulsard 2016

Domaine Chevassu Fassenet Poulsard 2016

129 DKK

Lys, men fyldig Poulsard fra Marie-Pierre. Saftig, frisk frugt og lethed, med rustikke og animalske noter.

Chevassu-Fassenet Poulsard 2015 from Anduma Vini on Vimeo.

000

Næsen er lidt lukket med en let frugtpræg af rabarber, lakrids, stikkelsbær, samt et grønt præg af noget stilket og umodent.

I munden er det meget mere levende med en hel del syre, god frugt og er egentlig ikke så let som den meget lyse farve antyder. Selvom væsken er fin og elegant, har det stadigvæk fedme.

Frugten giver aftryk af rabarber og hindbær, et lille hint af stald, samt et støvet præg som kommer mere og mere frem med luft. Men det er stadigvæk den charmerende, indbydende frugt som dominerer, og så er der bare en rigtig god frugtsyre. Sådan en saftig syre, der passer perfekt til vinen. Der er et lille præg af lakrids og noget grønt af grannåle og krydderi a lá timian og rosmarin.

Meget mere åben og kompleks end næsen gav indtryk af – ikke stor vin, men super lækkert for hvad det er. Frugten, det animalske og det støvede præg går i flot symbiose, og naturvinsfans eller bare dem med lyst til noget lidt ‘funky’ vin, vil blive glade!

Drik det for sig selv, f.eks. som et starterglas i stedet for hvidvin eller bobler. Eller evt. til charcuteri.

 

Yderligere information

Område

Jura

Drue

Poulsard

Vinifikation

Gennemgår "carbonic" maceration i nogle dage bliver derefter presset og macerere derefter videre – i alt mellem 12-20 dage. Naturligt gær, ingen filtration og ofte med tilsat CO2 i stedet for sulfit.