Stéphane Otheguy Condreiu 2015

Stéphane Otheguy Condreiu 2015

449 DKK

Guddommelig og stor hvidvin fra den lille mester Otheguy – Condreiu perfektioneret.

Stéphane Otheguy Condrieu 2015 from Anduma Vini on Vimeo.

000

Dette mesterværk af en vin åbner op i næsen med hyldeblomst, ærter, edamamebønner, hvid peber, let parfumeret og et lille strejf af karamel, men egentlig uden at er sødt eller, på nogen måde, bliver for voluminøst. Det er meget elegant i næsen af Condrieu at være, og det følges op med mineralske noter af granit, flint og kalk.
Fuldstændig enestående duft: komplekst, raffineret og stort.

Ligesom næsen, er væsken ekstremt elegant og fin, igen atypisk for Condrieu. Den er også ret tør med en nærmest tanninrig afslutning.

Det er nødet og dybt, igen med karamel, men uden sødme, mineralsk med granit og flint går igen, sammen med et let grønt udtryk af modne ærter og grønne asparges.

Rankt, sprødt, stringent og rent i strukturen. Byder på en række af smagsnoter, der favner bredt, samt en lang og intens eftersmag.

Stor og fuldstændig fantastisk vin. Noget af det bedste hvid vi nogensinde har smagt. Det leder tankerne hen på stor Bourgogne, men er alligevel helt sin egen og sætter standarden for hvad Viognier og Condrieu kan være. Episk, og uden tvivl pengene værd.

Du kan sagtens sætte det til mad, men vi vil drikke det for sig selv og nyde det uden forstyrrende elementer – det fortjener det.

 

Yderligere information

Område

Condrieu

Drue

Viognier

Maceration og lagring

15 dages maceration og 10-12 måneder på fad, hele tiden sur lie.

Yderlig vinifikation

Naturligt gær, ingen klaring eller filtration og kun en lav tilsætning af sulfit med flaskning

Jordbund

Granit