Cascina Ebreo Torbido 2004
Se kurv “La Ca Nova Marca – Bonarda 2014” er blevet tilføjet til din kurv.

Cascina Ebreo Torbido 2004

449 DKK

Uovertruffen nebbiolo fra mikroskopisk kultproducent – Elegant, kølig, kompleks og rå. This is Torbido!

000

BEKSRIVELSE ER FRA TORBIDO! 2001 – Beskrivelse for 2004 kommer senere

I næsen er der masser af trøffel og så kamfer, grannåle, mørke bær, et lille hint af colheita portvin, men stadig levende og frisk. Selvom det er mørkt og koncentreret i næsen, er der stadig et lille præg af rabarber og det fremstår elegant og køligt.
Munden og væsken er selvfølgelig flot udviklet, men det er stadigvæk helt levende med masser af rensende syre og klassiske, meget tilstedeværende tanniner til sidst – fremstår ikke ligefrem 16 år gammel.
Af frugt er det primært det lyse der går igen med rabarber og ligesom i næsen er der masser af trøffel og noter af skovbund, tørrede grene, violer, mint, sprittusch og et animalsk præg af blod og jern.
Eminent og kompleks nebbiolo der omfavner dig med dybde og intensitet, er let, men samtidig har noget vildskab, har nerve og ungdom, men er som nævnt også udviklet i sine smagsnoter.
Vinen udtrykker på bedste vis den kølighed og elegance som Raveramarken er kendt for. Det er nebbiolo i den burgundiske stil og for dem der er fans af fx Giacomo Fennochio eller Barolo generelt – giv lige det her et skud.
Og smid det gerne ind i en blindsmagning blandt de store drenge.
Helt bestemt en madvin, det har så meget intensitet at det gerne skal have lidt modspil og selvom syren og tanninen dæmper sig med lidt luft, er det stadig en oplagt madvin. Det er også en vin der godt kan holde sig i en lille uges tid, selvom den nok ikke får lov til det.
Drik det til Steak Rossini eller vildt med kantareller.