Cascina Liuzzi Sil 2012 – Barbera d’Asti

Cascina Liuzzi Sil 2012 – Barbera d’Asti

199 DKK

Et powerhouse med tung frugt og dybde, men stadig med syre og balance – Når du lige trænger til noget med lidt ”smæk” på.

Cascina Liuzzi- Sil 2012 Barbera d’Asti from Anduma Vini on Vimeo.

000

Sil, som er opkaldt efter deres mor, er også deres topvin. 100% barbera, der får omkring to års lagring, hvor cirka et års tid er på træfade.

Intens og mørk næse med blåbær, solbær, kaffe, mørk chokolade og noget brændt over sig, alá sveden asfalt på en sommerdag. Det er nogle tunge noter, men det har alligevel en kølighed over sig.

I munden har det en dyb mørk frugt og det er kraftigt. Det har til gengæld også en del syre og så slutter det tørt af. Ikke meget tørt, men det runder alligevel vinen af.

Den mørke frugt med blåbær og solbær går igen, sammen med et lillebitte fadpræg, grønne noter af rosmarin, kaffe og så det her lidt brændte præg.

Helt klart vores mørkeste og kraftigste vin og lidt atypisk for sortimentet. Men som Barbera altid har, har det syre og sammen med en tør finish og den her kølighed går igen, og dermed bliver det ikke for meget.

Et godt alternativ, hvis du har lyst til power, men ikke magter power som i syrah fra Australien. Drik det gerne lidt køligt, så kommer syren mere frem og det virker ikke så voldsomt.

Lav en bearnaise, gril en ribeeye, frittere nogle pommes – Og drik den til det. Hov, du må hellere også skylle lidt salat til

Yderligere information

Område

Nizza Monferrato (Piemonte)

Drue

Barbera

Maceration og fadlagring

Macerere i 15 dage og ligger minimum 8 måneder på delvis nye og gamle franske barrique (225 liter)