La Ca Nova Barone – Nebbiolo 2012

La Ca Nova Barone – Nebbiolo 2012

159 DKK

Vidunderlig vin, der viser lige præcis hvorfor man ikke kun skal drikke nebbiolo fra Barolo eller Barbaresco.

La Ca Nova Barone di San Pietro 2012 (Nebbiolo) from Anduma Vini on Vimeo.

Varenummer: 15342 Kategorier: , , , , , , , , , ,
000

I næsen springer det op med sødmefuld frugt (på den gode måde) og leder tankerne hen på de charmerende lette baroloer fra La Morra. Skøn og yderst indbydende, hvor yderligere kompleksitet åbenbarer sig med tobak, grønne urter, kamfer og lidt grøn te. Klassisk nebbiolo.
Når det får luft kommer der våd skovbund og grankogler, og til sidst ledes tankerne hen på noget brændt og mørkt, skiffer må det være. På trods af, at det er ret ekspressivt, har næsen — som Nebbiolo gerne skal have — noget køligt, elegant og ekstremt tillokkende over sig.

Blød på tungen og med en frugt der let og elegant fylder munden og sluttes af med bløde, harmoniske tanniner, der bestemt er tilstede, men som ikke er så hårde som det ofte opleves med nebbiolo.
Du omfavnes af friske violer, grannåle, rosmarin og en let antydning af trøffel. Vildt elegant væske, der lokker dig ind og derefter slutter af med tanniner, der samler vinen og gør oplevelsen harmonisk.
Selvom det kan lyde blasfemisk, kan vi igen ikke lade hver med at tænke på La Morra Barolo

Et glas der udvikler sig og bliver bedre og bedre. Den fine, elegante væske og den afbalancerede struktur giver et ret komplekst glas.

Hvis nebbiolo nogensinde kan være pleasende og samtidig holde fast i dens naturlig karakterer – så er det Marcos Barone di San Pietro.

Drik det til dansk lam, gerne culotte let krydderiet med rosmarin og timian og så salat med hasselnødder og persille. Så bliver du glad!