Le Chiuse Brunello 2009

Le Chiuse Brunello 2009

349 DKK

Kompleks og tung Brunello viser klassen med en lang opvisning af smagsnoter og fremhæver samtidig alsidigheden i sangiovesedruen.

Le Chiuse Brunello 2009 from Anduma Vini on Vimeo.

Varenummer: 15350 Kategorier: , , , , , , , , , ,
000

Himmelsk næse der skriger umami og dybde forbundet med elegance og friskhed. Det har trøffel, et lille fadpræg med vanilje, kamfer, peber, lys og let bærfrugt samt umodne kirsebær og ristede hasselnødder. Virkelig lækker næse, der udvikler sig i glasset og er særdeles kompleks.

I munden har vinen en imponerende struktur med blød frugt og lidt noter fra fadet, der gør vinen tilgængelig og så en flot ryg af tilpas syre og en tanninrig afslutning.

Det er forholdsvis kraftig vin med en lang eftersmag, men den lette sangiovesefrugt giver vinen et friskt præg, som gør at den ikke bliver for meget.

Der er våd skovbund, med det her lidt jordede udtryk, som giver et fedt modspil til den lette frugt. Peber og mynte går igen, og også den her umamidybde af balsamico, svampe, nødder og kød.

Du kan godt finde lettere og mere elegante Brunello’er. Det her har noget tyngde og et stærkt fadpræg, så det skal man være klar på, men det er et virkelig lækkert og meget komplekst glas.
Det har frugt, fad, syre og tannin nok til at kunne ligge nogle år endnu, men det kan sagtens drikkes nu og med sin ungdommelige intensitet er det meget madvenligt.

Til lammekølle med rosmarin og timian.