Le Chiuse Rosso di Montalcino 2014

Le Chiuse Rosso di Montalcino 2014

159 DKK

Oldschool Rosso di Montalcino afspejler flot sangiovese grosso med blød frugt og en tæt afslutning.

Le Chiuse Rosso di Montalcino 2014 from Anduma Vini on Vimeo.

Varenummer: 15349 Kategorier: , , , , , , , , , ,
000

Næsen er lidt lukket, men der er noter af lyse bær, grankogler, krydderi og noget dybt, der minder om jordskokker samt et mineralsk præg af salt og granit. Det er måske i virkeligheden ”tuff” — den vulkanske aske, som findes i undergrunden i Le Chiuses marker — der giver vinen dette præg.
Med lidt luft åbner næsen sig lige så stille op, og der kommer noter af lidt grøn, stilket rabarberfrugt, samt et lille hint af trøffel.

I munden er væsken først meget blød, og så kommer syren frem og giver et godt modspil. Det slutter stramt og tørt af, hvilket giver vinen noget kant.

Rabarber og noter af middelhavskrydderi går igen. Det har en meget elegant frugt og — klassisk for sangiovese — en del syre før den tørre afslutning.

Det er skøn oldschool sangiovese, der ikke er så pumpet, fadpræget og poleret som der nogle gange er en tendens til.  Det er vildt godt afstemt mellem frugt, syre og tannin – en intens vin, der også er lidt snerpende og derfor anvendelig til mad.

Drik det til koteletter på skaft med puré på jordskok og timian.

 

Yderligere information

Område

Montalcino (Toscana)

Drue

Sangiovese Grosso

Maceration og fadlagring

fermentere med naturligt gær og macerere i omkring 18 dage, derefter på store fade i 12 måneder. Gennemgår en let filtration før flaskning