Manuel Marinacci Barbaresco 2010

Manuel Marinacci Barbaresco 2010

229 DKK

Manuels Barbaresco viser nebbiolo fra sin mest elegante og raffineret side med kompleksitet og harmoni.

Manuel Marinacci Barbaresco 2010 from Anduma Vini on Vimeo.

000

Ahh, hvilken næse! Kamfer, raberbar, hindbær, jordbær og tørrede grene og kviste!. Der er friske violer og et lidt brændt lakridset præg. Efter godt 5 minutter i glasset smider den det her skarpe præg, og der kommer bløde noter af trøffel og grannåle.
Det er meget komplekst og raffierneret i næsen, det lyder måske mærkeligt, men det har sådan noget lidt nobelt og ophøjet over sig.

Munden byder igen på enorm fin og smagsfuld frugt, der er domineret af sofistikerede noter af hindbær og rabarber, og vinen slutter af med en fornemt afstemt syre samt bløde, men stadigvæk tilstedeværende tanniner, der strammer op og gør arbejdet færdigt. Eftersmagen er lang og tanninerne bliver siddende længe.

Mynte, sprittusch, lakrids, grannåle, peber, timian og basilikum. Det er stadig lidt ungt, så en dekantering ville bestemt ikke gøre noget, selvom det ikke er bidende nødvendigt. Væsken bløder lige så stille op, og der kommer noter af trøffel, våd skovbund og tørre kviste.

Det er er bare toppen når det kommer til Barbaresco – specielt prisen taget i betragtning. Det er tæt og stramt, som god Nebbiolo helst skal være. Det har en fin frugt, men samtidig noget mørkt og balsamisk over sig. Det er en flaske, der udvikler sig i løbet af aftenen, og glas nummer to byder således på en helt ny oplevelse.

Det kunne sagtens ligge nogle år endnu, men indignerede nebbiolo-fans vil sætte pris på det nu, mens det  stadig har kant og er lidt skrapt – modsat meget andet Barbaresco har det nemlig nok frugt til at give tanninerne modspil.

Viva Manuel!

 

Yderligere information

Område

San Rocco Seno d'Elvio (Barbaresco)

Drue

Nebbiolo