Manuel Marinacci Tango – Nebbiolo og Freisa 2014

Manuel Marinacci Tango – Nebbiolo og Freisa 2014

129 DKK

Blød og elegante Langhe Rosso på nebbiolo og freisa drager en ind i Manuels verden af komplekse, men yderst imødekommende vine.

Manuel Marinacci Tango 2014 from Anduma Vini on Vimeo.

000

Blød og elegante Langhe Rosso på nebbiolo og freisa drager en ind i Manuels verden af komplekse, men yderst imødekommende vine.

Næsen er først lidt skarpt og stikkende med peber, stikkelsbær og rabarber. Så åbner det sig op, og der kommer noter af jordbær. Det er præget af en meget subtil og elegant frugt, og bag det fornemmer man animalske noter og skovbund, som på en helt tør og varm sommerdag.

I munden er væsken blød og elegant. Frugten er tilstede på denne her subtile og meget fine måde. Det er helt sikkert at druen Freisa sætter sit præg på vinen. Der er ikke voldsomt meget syre og tanninerne er ret bløde af Nebbiolo, men det er stadig meget tilpas og harmonisk.

Rabarber og hindbær går igen, sammen med krydderier i form af rosmarin og timian. Der er mørke rosenblade og et lille strejf af lakrids, og tanninerne bliver faktisk mere fremtrædende, når det får lidt luft. Ligeså stille kommer de her noter af skovbund også frem, og det får et aftryk af tørrede kviste og blade, igen på en virkelig fed måde.

Du kan sagtens finde Langhe Nebbiolo’er med mere struktur, det vil sige mere tannin og syre, og et mere klassisk udtryk. Det her er lettere. Der er ikke så meget tannin, men der er til gengæld en meget friskere frugt.
Vi synes dog stadig at vinen er ret så fantastisk og et fremragende udtryk for Manuels stil og vision med at lave vin. Subtil, let og elegant, men stadigvæk med masser af smag og kompleksitet. Kan også være en god vin, hvis du ikke er så vant til nebbiolo, eller hvis du skal introducere nogen til den lidt vanskelige drue.

En vin som er god for sig selv og kan drikkes afkølet om sommeren. Den går dog også godt til lette madretter som f.eks. svinekoteletter, salat med hindbær/hindbæreddike og nye kartofler.