Niklas Weingut Kerner 2015

Niklas Weingut Kerner 2015

119 DKK

Gør Kerner til et nyt spændende bekendtskab, der med let fedme, intensitet og frisk syre er et interessant og lækkert glas.

Weingut Niklas Kerner 2015 from Anduma Vini on Vimeo.

000

Du rammes af dejlige sarte dufte som tomat, hvide blomster, lidt salvie og olivenolie. Faktisk dufter det ret meget som den piemontesiske pastaret agnolotii ’al plin’, der består af små raviolier med ostefyld i smør/salvie sovs.

Enormt frisk når du får den ind i munden. Har lidt mere krop end hans Weissburgunder, men stadig med masser af frisk syre. Tomat går igen, sammen med grønne noter, tidsel og salvie. Så en bitterhed a lá grapejuice, og til sidste et strejf af mynte.

Generelt er det for vinene fra Niklas Weingut, at de sagtens kan drikkes alene og gerne på terrassen en sommerdag. Kerner har dog også kroppen samt syren til sagtens at kunne bære noget mad.

Det vil være oplagt at servere det til agnolotii ’al plin’. Det er simpelt, men det smager fantastisk.

Bonusinfo: Joseph, far til Dieter, som driver Niklas Weingut i dag, var med til at bringe Kerner til Sydtyrol. Det er oprindeligt en tysk drue og er en krydsning mellem riesling og trollinger. På et besøg i Tyskland tog Joseph altså nogle stokke med hjem og i dag forbindes Kerner i høj grad med Sydtyrol.