Weissburgunder Riserva ’Klaser’ 2013

Weissburgunder Riserva ’Klaser’ 2013

139 DKK

Niklas Weingut hiver en lidt simpel drue op på et nyt niveau, med power, dybde og kompleksitet, imens det forbliver friskt og syrerig

Niklas Weingut "Klaser" Weissburgunder 2013 Riserva from Anduma Vini on Vimeo.

 

 

000

Næsen er gylden og nærmest ravagtig med noter af smør. Den får et lidt toasted islæt fra fadet, men uden det bliver for meget. florale noter, et grønt strejf af græs, limeskal, grapefrugt, lavendel og salt. Det giver et godt modspil, og sikrer harmoni i vinen, sådan at der både er tyngde, frugt og mineralitet.

I munden fornemmer man helt sikkert, at det har fået fad og ligget sur lie, men ligesom i næsen er det ret godt afstemt. Syren er ikke for voldsom, men den er der, og den giver balance sammen med den tørre og lidt stramme afslutning.

Det har subtile og elegante frugtnoter af honningmelon og fersken, der følges op af det grønne som går igen med nyslået græs, limeskræl, grønne bønner og mynte. Der er igen salt, og syren er både præget af citron og grape, hvilket giver lidt bitterhed.

Nu er det altid irriterende når vinhandlere f.eks. kalder en vin for ”baby-bourgogne”, så det vil vi selvfølgelig ikke gøre. Men! Vi synes det leder tankerne hen på chardonnay fra Bourgogne, det har fad, syre, kompleksitet, et grønt præg, miniralitet i form af salt, og så er det intenst og langt i eftersmagen.

Du skal helt sikkert have mad til, og det har intensiteten, dybden, fedmen og syren til at kunne serveres til hummerbisque. Så det burde du næsten gøre.