Peters naturlige og dybdegående interesse for vin og planteliv har vejet op for manglende erfaring og gjort det muligt for Cascina Ebreo at opnå mytisk status blandt Barolo connaisseurs, andre vinproducenter i regionen og været repræsenteret på nogle af de bedste italienske restauranter og vinbarer i New York.
Romy og Peter droppede deres jobs i Schweiz i starten af 90’erne og med hjælp fra venner i Piemonte som Diego Conterno og Giovanni Conterno (søn af Giacomo Conterno), fandt de 2,1 hektar i landsbyen Novello og helt specifikt marken Ravera. Producenter som ”Beppe” Rinaldi, Luciano Sandrone og Elvio Cogno laver Barolo fra denne mark.
De 2,1 hektar var dengang også dækket med vinstokke, men voldsomt forsømt. Så alt blev rykket op og de plantede 1,1 hk Nebbiolo, 0,6 hk Barbera og 0,4 hektar Sauvignon Blanc. Første årgang med Segreto (Barbera) var 96 og første årgang af Torbido (Nebbiolo) var 97 – sidste årgang blev 2010, Peter er oppe i alderen og den måde han arbejder på kræver mange timers fysisk arbejde og ifølge ham selv, kan han ikke lære andre det han gør.
En nærmest manisk søgen efter kvalitet har medført nogle vine af exceptionel kvalitet. De arbejdede benhårdt i marken med fokus på lavt drue udbytte og når høsten var i hus og vinificering var i gang, sov Peter ikke mange timer. Dag og nat vågede han over processen og fx lavede han pump-over hver 3 timer. De kører en lang maceration på begge røde, ligger dem på 600 liter fade i mellem 26-36 måneder, der bruges naturligt gær og der er ingen filtrering eller klaring, kun en lav tilsætning af sulfit – det er det.
Ligeså er de ”naturlige” i marken, hvor der ikke sprøjtes og brugen af maskiner holdes til et minimum.
Peter er ikke ligefrem glad for det italienske bureaukrati, han er fx ikke certificeret som økologisk producent og alle hans vine er klassificeret som Vino Da Tavolo (den laveste klassifikation). Da han præsenterede hans Nebbiolo 97 for Barolo konsortiumet, vil de ikke klassificere det som Barolo, vinen var for grumset. Vaffanculo! Sagde Peter, det her er måden jeg vil lave min vin på, så må jeg undvære at der står Barolo på etiketten og døbte den i stedet Torbido! Som er det piemontesisk ord for grumset.
Vidunderlige og komplekse vine der udtrykker deres drue og Raveramarken i allerbedste forstand – Piemonte fans, you better try this.
-
UdsolgtQuickview
Cascina Ebreo Torbido 1999
Italien, Drue, Område, Pris, Producent, Type, Rødvin, Nebbiolo, Piemonte, 300-499 dk, Cascina EbreoUovertruffen nebbiolo fra mikroskopisk kultproducent – Elegant, kølig, kompleks og rå. This is Torbido!449 DKK -
Quickview
Cascina Ebreo Torbido 2001
Italien, Drue, Område, Pris, Producent, Type, Rødvin, Nebbiolo, Piemonte, 300-499 dk, Cascina EbreoUovertruffen nebbiolo fra mikroskopisk kultproducent – Elegant, kølig, kompleks og rå. This is Torbido! Cascina Ebreo - Torbido! 2001 (Nebbiolo) from Anduma Vini on Vimeo.449 DKK -
Quickview
Cascina Ebreo Torbido 2004
Italien, Drue, Område, Pris, Producent, Type, Rødvin, Nebbiolo, Piemonte, 300-499 dk, Cascina EbreoUovertruffen nebbiolo fra mikroskopisk kultproducent – Elegant, kølig, kompleks og rå. This is Torbido!449 DKK -
Quickview
Cascina Ebreo Torbido 2005
Italien, Drue, Område, Pris, Producent, Type, Rødvin, Nebbiolo, Piemonte, 300-499 dk, Cascina EbreoUovertruffen nebbiolo fra mikroskopisk kultproducent – Elegant, kølig, kompleks og rå. This is Torbido!449 DKK